Alçı Levha

İhtiyacınıza yönelik metal ürünlerle ilgili bilgi almak ve detay sorma için bize ulaşın.

İletişime Geç

Özellikler

  • Özel karton veya keçe ile kaplanmış doğal alçı taşından üretilmiş lehvalardır.

    İç mekan bölme duvar, asma tavan uygulamaları için beyaz alçıpan levha; benzer uygulamalarda nem dayanımına ihtiyaç duyulan alanlarda yeşil alçı levha; yangın dayanımına ihtiyaç duyulan durumlarda kırmızı alçı levha kullanılır.

    Dış mekan cephe kaplamaları ve çatılarda tüm dış koşullara dayanabilen özel keçe ile kaplanmış dış cephe lehvaları kullanılır.

Alçı levha, ortasında alçı bulunan, iki yüzü karton kaplı, standart veya özel ölçülerde üretilen ve belirli normları bulunan plakalardır. Diğer adı alçıpandır. Alçı levhalar, binalarda yerden duvara kadar olan tüm bölümleri kaplamak amacıyla kullanılır. Alçı levha sayesinde asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemeleri kolayca yapılabilmektedir. Alçı levha özelliklerine göre çeşitlere ayrılır. Bunlar, hafif alçıpan, yangına dayanıklı alçıpan, suya dayanıklı alçıpandır.

Alçı Levha Özellikleri

Alçı levhalar, sahip oldukları özellikleri sayesinde pek çok alanda tercih edilir. Alçı levhaların ph değeri insan vücudu ile aynı değerdedir. Bu nedenle bakteri üretimi gerçekleşmez. Montajı hızlı ve kolaydır. İşçilik ve zamandan ciddi ölçüde tasarruf yapılmasını sağlar. Esnek yapısı sayesinde sarsıntı ve depremlerde dayanıklıdır. Patlama ve yıkılmaya müsait değildir. Isı ve ses yalıtımı özelliği bulunur. Gözenekli yapısı, yalıtım için uygundur. Demonte özelliği olduğundan kolayca sökülüp yeniden monte edilebilmektedir.

Alçı Panel Levha Çeşitleri

Alçı panel levhaların çeşitleri bulunmaktadır. Her levha kendi özelliklerine sahiptir. Bu çeşitler ise, Flex alçıpan, suya dayanıklı alçıpan, küfe ve neme dayanıklı alçıpan, yoğunluğu arttırılmış alçıpan, fireboard alçıpandır. Bu alçıpanların geneli binalarda oluşabilecek nem ve küfe karşı dayanıklıdır. Bakteri oluşumunu ciddi oranda azaltarak, binaların hasar görmesine engel olurlar. Tüm bunlara ek olarak yangın çıkması durumunda yalıtım sağlayarak binayı korurlar.